Hoe wij werken:

Wij trainen met positieve beloningen en, waar nodig, begrenzing.Bij ons leert de hond door positieve associaties te maken.In een later stadium gaan we met elkaar op zoek naar de talenten van je hond.

Bij Hondkracht12 zien we graag een vrolijke hond en een trotse eigenaar. De trainingen zijn daarom gericht op een positieve benadering van hond en mens. Gediplomeerde instructeurs helpen je daarbij en maken waar nodig persoonlijke aanvullingen om de training nog leuker en effectiever te maken.

GROEPSTRAINING

Leer anders naar je hond te kijken en hem beter te begrijpen. Met elkaar begeleiden we de hond in zijn ontwikkeling. We versterken het vertrouwen van de hond en laten de gehoorzaamheid op basis daarvan toenemen. In een klein groepje besteden we ook veel aandacht aan associaties en lichaamstaal van de hond en het voorkomen van ongewenst gedrag. We leren met elkaar en van elkaar. Informeer naar ons uitgebreide trainingsaanbod waarbij wij je op een hond-vriendelijke manier leren je hond op een duidelijke, rustige en consequente manier te begeleiden. Een begeleide wandeling maken kan er ook bij horen.

DE ONTWIKKELING VAN DE HOND

In het allereerste begin word je begeleid bij de ontwikkeling van je pup. We beantwoorden allerhande vragen. Wordt het puberen, dan helpen we je met veel geduld en humor door deze periode heen. We gaan samen op zoek naar de talenten van je hond. Daarna gaan we alles toepassen in uiteenlopende situaties. Een goede band met je hond is essentieel. Wil je later verder, dan kunnen we meer doen aan het samen werken.

POSITIEVE TRAININGSMETHODE

Om een optimaal resultaat te bereiken, werken wij met de zogeheten “positieve trainingsmethode”. Hierbij wordt het gewenst gedrag beloond en ongewenst gedrag zoveel mogelijk omgebogen naar gewenst gedrag. Als beloning kunnen bijvoorbeeld beloningsbrokjes worden gebruikt. Deze methode zorgt ervoor dat uw hond er plezier in heeft en gehoorzaamheid binnen bereik komt.

INTAKE

Bij je eerste inschrijving is er vaak wat uitgebreider contact. Afhankelijk van de situatie wordt soms in plaats van de eerste groepsles een privéles gegeven. In deze les krijg je tips en handvatten mee. Vervolgens kunnen wij, in onderling overleg, de hond indelen in de best passende groep.

INSTROMERS

Ook na de puppentijd kun je bij de vervolgtrainingen alsnog “instromen”. Je kunt op ieder moment in- of uitstappen. Maar we beginnen vaak met een privéles als intake om een goede start te waarborgen.

In een enkel geval adviseren wij je om eerst om bepaalde oefeningen te doen, of bevelen we individuele begeleiding aan. Dit kan het geval zijn bij bijvoorbeeld bepaald ongewenst gedrag (een “rugzakje”) of als de hond net van eigenaar is gewisseld. Iedere hond is eigenlijk maatwerk.

BEOORDELING

Geen twee honden zijn hetzelfde en we maken er geen wedstrijd van. Daarom reiken we geen diploma’s uit. Na iedere training kijken we met elkaar even terug op jouw specifieke situatie. Ook houden we regelmatig een evaluatie. Je krijgt na iedere les oefeningen mee.

UITGANGSPUNTEN

Wij werken op basis van de volgende uitgangspunten:

  • Alleen trainen met honden tuig met sluiting op de rug
  • Trainen op basis van belonen: hierdoor is trainen leuk, leert de hond snel en blijf jij gemotiveerd
  • Trainen op basis van interactie en lichaamstaal: hierdoor begrijp jij de hond beter en de hond jou.
  • Wanneer hond en eigenaar eraan toe zijn schuiven we een groep verder.
  • Wij werken niet met correctie-materialen.