Ik ben gefascineerd geraakt door de nieuwste inzichten die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld in het gedrag van honden.
Mijn grote leermeesters waren niet alleen mijn fantastische docenten in de diverse opleidingen die ik heb afgerond, maar ook de ervaring die al begon met mijn eigen honden.

Ik ben overtuigd van een positieve benadering van de relatie met je hond en dit om te buigen naar gewenst gedrag. Mijn kennis, ervaring en overtuiging wil ik graag delen met cursisten. Hiermee ben ik, Sacha Bos, van start gegaan met hondenschool Hondkracht12.

De naam Hondkracht12 is spontaan tot stand gekomen tijdens een zeiltocht met mijn man op het IJsselmeer,
toen we volledig ontspannen in de kuip genoten van een harde zuidwester. Het zal windkracht 6 zijn geweest, maar de eigen kracht van een hond schatten wij toch zeker 2x zo hoog in.

Op de hondenschool kunnen we van en met elkaar leren. Niemand is perfect, iedere hond heeft wel ergens een rugzakje.
Het gaat erom dit positief om te buigen naar gewenst gedrag, door het “leren lezen” van je hond en hem te leren associaties te maken.

Ik ben geen honden juf, ik ben er ook niet op uit om honden trucjes te leren. Maar ik ben wel creatief in het samen een oplossing bedenken van gedragsproblemen bij jouw hond.
“Mag ik dan niet boos worden” is gemakkelijker gezegd dan gedaan – mijn positieve aanpak vergt wat geduld maar heeft inmiddels bewezen een heel goed resultaat te bieden.

Krantenartikel “train met je hond bij Hondkracht12

OPLEIDING

  • Voedingsdeskundige specialisatie voer allergie jan 2024
  • gediplomeerd gedragstherapeut Annorlunda april 2022
  • begeleider Hersenwerk voor Honden, 2019
  • Kynologisch Instructeur Annorlunda, 2019