Enkele van de meest gestelde vragen:

We krijgen regelmatig vragen van cursisten over uiteenlopende zaken. De meest gestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op.

Mogen alle soorten honden bij jullie komen trainen?

Ja, elke hond is bij ons welkom. Van rashond tot vuilnisbakkie-kruising, van groot tot klein, van oud tot jong en van beginner tot gevorderde. Wij maken geen onderscheid, omdat we vinden dat het belang van de hond voorop staat. Wat wel belangrijk is dat als een hond reageert op mensen en/of andere honden wij graag een beoordeling vooraf maken wat verstandig is. Dat doen we voor de veiligheid van de hond zelf maar ook die van anderen.

Is het mogelijk om met twee personen de cursus te volgen?

Ja, met twee personen de training volgen kan uitstekend werken mits beiden op de hoogte zijn van wat er tijdens de vorige les besproken en geoefend is. Dit hoeft geen probleem te zijn omdat je na iedere les een uitgebreide er les krijg je huiswerk op en uitwerken / oefenen voor volgende les.

Het wisselen van persoon tijdens een les is niet aan te raden aangezien de hond daarvan in de war kan raken. De ervaring leert overigens dat het handig is wanneer degene die het meest met de hond omgaat ook de training doet. Daarnaast hebben we nog te maken met aanleg/feeling voor het trainen van een hond. De één is daar handiger in dan de ander.

Mag mijn zoon of dochter de cursus volgen met de hond?

Dit in overleg.

Mag mijn loopse teef naar de cursus komen?

Ja, zoals gezegd is iedere hond welkom op de lees, dus ook loopse teven. Wel vragen we u om de hond een broekje aan te doen en zal gekeken worden waar we de les het beste kunnen plaatsen. Dit zal meestal aan de zijkant zijn en naast een andere teef.